EXPOSICIONS AL MUSEU


CONCURS ART, DONES I BOSCOS. Votació popular: escolliu l'obra que us agradi més. Hi haurà un finalista que sortirà d'aquesta votació popular

Obres presentades per l'alumnat de Batxillerat Artístic de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

Del 15 d'abril al 14 de maig de 2023
Horaris del Museu:

OBERT Dissabtes i Festius de 10h a 14h i de 17h a 20h.
Diumenges de 10h a 14h.

Nadal, Setmana Santa (vacances escolars) i Estiu (del 15 de Juliol a l'11 de Setembre) obert de Dimarts a Diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, Diumenge tarda i Dilluns Tancat.

Visites concertades per grups minim 15 persones.
ITINERARI BOTÀNIC VALL DE MOLA


 
Aquest itinerari arrenca a 1 km del poble de Tuixent en la direcció de Sant Llorenç de Morunys i Port del Comte. Just on comença la vall de Mola, al pont del Regatell.

El recorregut fins als Planells del Sastró  (final de l’itinerari) té aprox. 2,5 km, i es fa pel camí vell, vorejant el riu de Mola, amb la circulació restringida, només per a vianants.

Aquesta vall té una gran varietat de plantes remeieres i permet, en un curt recorregut, trobar  més 60 espècies diferents. Moltes d’elles son plantes molt conegudes (farigola, sajolida, hisop, espígol, orenga, etc), altres son verdaderament curioses i menys conegudes (orella d’ós, cua de cavall, agrella, etc).

 

Segurament que aquest indret era un dels més concorreguts per  les trementinaires que tantes herbes i olis remeiers, havien escampat per totes les contrades catalanes en les seves “marxes”  (recorreguts) durant més de 100 anys.

Aquesta iniciativa conjunta del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Museu de les Trementinaires de Tuixent, vol contribuir a la difussió de les plantes remeieres i de tot el mon de les trementinaires.

Esperem el respecte i la col·laboració de tots.
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Ruta de les Plantes medicinals CATALA.pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Ruta plantes medicinals anglés .pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Ruta de les Plantes medicinals cast.pdf
http://www.trementinaires.org/imatges/files/Tríptic Route des plantes médicinals frances pdf.pdf