EXPOSICIONS AL MUSEU


CONCURS ART, DONES I BOSCOS. Votació popular: escolliu l'obra que us agradi més. Hi haurà un finalista que sortirà d'aquesta votació popular

Obres presentades per l'alumnat de Batxillerat Artístic de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

Del 15 d'abril al 14 de maig de 2023
Horaris del Museu:

OBERT Dissabtes i Festius de 10h a 14h i de 17h a 20h.
Diumenges de 10h a 14h.

Nadal, Setmana Santa (vacances escolars) i Estiu (del 15 de Juliol a l'11 de Setembre) obert de Dimarts a Diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, Diumenge tarda i Dilluns Tancat.

Visites concertades per grups minim 15 persones.
LA TREMENTINA


El procés original d’elaboració de la trementina comença amb l’extracció de la resina del pi roig. Aquesta, un cop purificada, està llesta per utilitzar. El seu aspecte, quan és freda, és sòlid, cristal.lí i brunenc.

La composició que se’n coneix, és la d’una trementina reelaborada a partir de les matèries primeres comprades a les drogueries -pega grega- i a les farmàcies, l’essència de trementina.Cada trementinaire fabricava així la seva pròpia trementina, i se’n podien trobar de diferents textures, colors i fluïdeses. L'ús més freqüent que es dóna a la trementina és en forma de pegat sobre la zona afectada.

Els pegats de trementina eren molt utilitzats contra el dolor, els cops i les torçades. Era bo també per a picades d’aranya o d’escurçó, per a les úlceres i grans infectats.